3 barnfilmer både du och ditt barn kommer älska att titta på

16 februari 2023

Att kunna koppla av och titta på dina favoritfilmer med dina barn är ett bra sätt att knyta band. Men om du har små barn vet du säkert redan att deras filmsmak kan vara… inte perfekt. Lyckligtvis är dagens filmskapare mer medvetna om detta.

Förr var vuxna tvungna att lida sig genom att titta på barnsliga barnfilmer tillsammans med sina barn. Men nu görs faktiskt många familjevänliga filmer med även den vuxna tittare i åtanke! Så det är faktiskt möjligt för dig att njuta av filmkvällen med dina barn i stället för att se det som en jobbug uppgift som du måste ta dig igenom.

Här är tre barnfilmer som du och ditt barn kommer att älska att titta på tillsammans!

1. Hitta Nemo (2003)

Hitta Nemo är en hjärtevärmande berättelse om en far-son-relation berättad genom ögonen på några mycket älskvärda karaktärer. Animationen är fantastisk och humorn är perfekt, vilket gör det här till en underhållande film för både barn och vuxna.

Filmen handlar om en clownfisk vid namn Marlin som letar efter sin förlorade son Nemo. På vägen möter han några intressanta karaktärer och lär sig att ta emot hjälp från andra. Den här filmen har ett bra budskap om familj och vänskap som kommer att gå hem hos både barn och vuxna.

2. Lejonkungen (1994)

Lejonkungen är kanske inte en särskilt ny film, men det är trots detta en klassiker som alla föräldrar bör se tillsammans med sina barn. Denna berättelse om ett ungt lejon som lär sig att ta plats i världen är fylld av fantastiska sånger, oförglömliga karaktärer och riktigt vacker animation.

Filmen följer Simba, en ung lejonunge som måste acceptera sin fars död och sitt eget öde. Den här filmen kommer garanterat att väcka starka känslor hos både barn och vuxna, vilket gör den till ett utmärkt val för en filmkväll med hela familjen.

3. Toy Story (1996)

Toy Story är en riktig klassiker och en av de bästa Pixar-filmerna någonsin. Denna film om en grupp leksaker som får liv när deras ägare inte är i närheten är fylld av skratt, äventyr och några riktigt rörande ögonblick.

Filmen följer Woody, en cowboyleksak som är avundsjuk på den uppmärksamhet som Buzz Lightyear, en ny rymdleksak, får av sin ägare Andy. Men i ett bråk mellan dem två råkar Buzz ramla ut genom fönstret vilket göra att Woody tillsammans med de andra leksakerna måste ge sig ut för att rädda honom.