3 tips på hur man kan träna tillsammans i familjen

19 januari 2023

Det är ingen hemlighet att motion är viktigt. Alla vet att det är viktigt för en sund livsstil. Men som alla också vet kan det ibland vara svårt att få ihop livspusslet när det gäller att få tid till att träna. Träningen hamnar tyvärr ofta i andra hand till andra prioriteringar. Det är dock möjligt för nästan alla att få tid för motion, man måste ibland bara tänka utanför boxen.

Ett sätt att få tid till träningen är gör det till en familjeaktivitet. På så sätt kan du slå två flugor i en smäll, genom att både träna och tillbringa kvalitetstid med din familj. Här är tre tips på hur du kan göra det roligt att träna tillsammans med familjen.

1. Gå på en familjepromenad eller joggingrunda med familjen

Ett av de enklaste sätten att få alla att röra på sig är att ta en familjepromenad eller jogga runt kvarteret. Det behöver inte vara något alltför ansträngande, bara en lugn promenad eller joggingtur för att få hjärtat att pumpa och svetten att rinna hos de flesta.

Vårt förslag är att du tar med familjen till löpspåret eller i parken för en rolig promenad eller joggingtur.

2. Testa på dina barns idrott

Utövar dina barn någon sport? Om så är fallet, varför inte prova på det själv? Det kan vara ett bra sätt att knyta band med dina barn och samtidigt få lite motion.

Det finns nästan inget som ditt barn kommer tycka om mer än att få utöva sporten som de älskar tillsammans med sina föräldrar. Och du kanske blir förvånad över hur roligt det är för dig också. Vi förstår att detta kanske inte är genomförbart alla familjer, men om det är ett alternativ rekommenderar vi starkt att du ger det ett försök.

3. Att leka är bra träning

Som vuxen kanske det känns löjligt att leka tafatt eller bollen i burken. Men sanningen är att det faktiskt kan vara riktigt bra motion. Så varför inte leka tillsammans med dina barn och ha roliga, samtidigt som du får upp pulsen?